HomepageWorkshop en kickstart

Workshop en kickstart

Netto Nul Uitstoot en Circulariteit

In december hield de coalitie Responsible Societies een vervolgworkshop over Netto Nul Uitstoot en vond er een kickstart plaats rondom circulariteit en aanpassingsvermogen.

In de workshop werden gemeenschappelijke onderzoeksinteresses binnen de VU Amsterdam en de UT verkend over onderwerpen als het in de grond houden van fossiele brandstoffen en zogenaamde energiegemeenschappen. Dat zijn collectieve en door burgers aangestuurde energieacties die de weg helpen vrijmaken voor een overgang naar schone energie. De coalitie streeft ernaar om de belangstelling van alle betrokken onderzoekers op één lijn te brengen en met de hulp van een aantal maatschappelijke partners financiering krijgen voor het onderzoek. De kickstart stond in het teken van het werk op het gebied van circulariteit en aanpassingsvermogen. Daarin worden ook onderwerpen als circulaire regio's en een blauwgroene infrastructuur onderzocht. Dit laatste is een strategisch gepland netwerk van natuurlijke en semi-natuurlijke gebieden met diverse milieukenmerken die in dienst staan van verschillende ecosystemen.