VU – UTYoung professionals uit Amsterdam en Enschede ontmoeten elkaar

Young professionals uit Amsterdam en Enschede ontmoeten elkaar

Waar de Young Professionals van de UT begin dit jaar hun wekker vroeg moesten zetten, was het dit keer de beurt aan de Young Professionals van de VU Amsterdam om in de vroege ochtend op pad te gaan. Eind oktober troffen beide groepen elkaar in Enschede als vervolg op een eerdere bijeenkomst in Amsterdam.

De Young Professionals zijn werkzaam op verschillende plekken binnen de VU Amsterdam en de UT universiteiten en volgen een soortgelijk opleidingsprogramma. De dag in Enschede bood dan ook volop ruimte voor inhoudelijke kennisuitwisseling. Dat gebeurde in de vorm van presentaties, ronde tafel sessies met collega’s in soortgelijke projecten en discussies rondom onderwerpen als professionele ontwikkeling en werkethiek. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen in de werkzaamheden en hoe kunnen we van elkaar leren?

Een bezoek aan de UT is natuurlijk niet compleet zonder een campusrondleiding. Na het kennisuitwisselingsprogramma was het tijd om de benen te strekken en met een gids een aantal belangrijke highlights van de campus te bezoeken. De afsluiting van een leuke en leerzame dag en volgens de deelnemers zeker een aanrader om op deze manier kennis uit te wisselen met collega’s van andere universiteiten.