VU – UTOp naar 2023

Op naar 2023

De samenwerking tussen de VU Amsterdam en de UT heeft in 2022 steeds meer vorm gekregen. Met elkaar hebben we een aantal mooie stappen gezet. Op de valreep van 2022 kijken we graag even kort terug.   

De eerste afstudeerceremonie van de bachelor Mechanical Engineering@VU, de formele toestemming voor een nevenvestiging van de bachelor Creative Technology@VU, ruim 25 groepen onderzoekers die binnen de coalities samen aan de slag zijn gegaan, de maandelijkse nieuwsbrief die in januari het licht zag, de interface die de onderwijsadministraties op elkaar aansluit, een nieuwe governance voor de samenwerking en twee vrolijke en inspirerende ontmoetingen tussen alle collega’s in Amsterdam en in Enschede. Het was een dynamisch en boeiend jaar.  

Ook 2023 wordt de moeite waard. In januari volgt een tweede call, die kansen biedt voor nieuw gezamenlijk onderzoek, en in september starten de bachelor Creative Technology@VU én de gezamenlijke mastertrack Personalized Medicine bij de faculteit Geneeskunde van de VU. Zo worden onze gemeenschappelijke ambities steeds tastbaarder.

Voor nu wensen wij jullie allemaal een gezellige tijd onder de Kerstboom: geniet van familie, vrienden en hopelijk ook van een beetje rust. Graag tot ziens in 2023.

Amir Ametovic en Maria Mennen, programmaleiders UT en VU Amsterdam