HomepageUT ontmoet VU Amsterdam tijdens geanimeerd werkbezoek

UT ontmoet VU Amsterdam tijdens geanimeerd werkbezoek

Op donderdag 7 april bezocht een delegatie van de UT de collega’s bij de VU Amsterdam om de samenwerking weer een stap verder te brengen. Bovendien een mooie gelegenheid om elkaar, na alle Teams- en Zoommeetings van de afgelopen twee jaar, eindelijk live te ontmoeten. Daarbij was er meteen goed nieuws. De rectores Jeroen Geurts (VU Amsterdam) en Tom Veldkamp (UT) maakten bekend dat de Stuurgroep het budget om onderzoek te stimuleren heeft verdubbeld. Dat betekent dat meer dan de helft van de voorstellen voor de interne call kan worden goedgekeurd. 

De bijeenkomst ging van start met een warm welkom door de CvB voorzitters Mirjam van Praag (VU Amsterdam) en Vinod Subramaniam (UT). Van Praag benoemde met trots de resultaten die de samenwerking tot nu toe heeft voortgebracht. Zo studeert in de zomer de eerste lichting Mechanical Engineers af aan de VU Amsterdam en startte in september aan de UT de gezamenlijke mastertrack Sports Data Science. En, als de CROHO-aanvraag wordt goedgekeurd, kunnen studenten volgend jaar aan de VU Amsterdam Creative Technology (CreaTe) studeren: de tweede technische bachelor aan de VU Amsterdam. Subramaniam onderstreepte in zijn welkomstwoord onder meer het strategische belang van de samenwerking.

Actief benut

De voorzitters en rectoren van beide colleges, alle betrokken decanen, de leiders en coördinatoren van de impactcoalities, beleidsmedewerkers en collega’s die werken aan de nieuwe opleiding CreaTe aan de VU; ze waren allemaal aanwezig op 7 april. De samenkomst werd actief benut voor verschillende overleggen, waaronder een vergadering van de Stuurgroep en ontmoetingen tussen collega’s betrokken bij de ontwikkeling onderwijs en onderzoek. 

Experiment spierspanningen

De gasten kregen ook een rondleiding over de campus en bezochten onder meer de Faculteit Gedrags- en Bewegingswetenschappen. Daar hadden de dag ervoor studenten van de gezamenlijke mastertrack Sports Data Science een onderzoek hadden gedaan naar spierspanningen tijdens fietsen. Speciaal voor de aanwezige bezoekers herhaalden ze  het experiment met plezier nogmaals. Ook voor de aanwezige VU Amsterdam medewerkers buitengewoon leerzaam. Op donderdag 22 september bezoekt een delegatie van de VU Amsterdam de UT.